Πτυχίο Γερμανικών Zertifikat B1: χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους.

Πρόκειται να λάβετε μέρος στις εξετάσεις για το πτυχίο Γερμανικών Zertifikat B1; Ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές.

Το Zertifikat B1 είναι πλέον τέσσερις ξεχωριστές εξετάσεις (Κατανόηση Γραπτού Λόγου, Κατανόηση Προφορικού λόγου, Έκθεση, Προφορικά).

Ο επιτυχημένος υποψήφιος μπορεί επομένως να λάβει τέσσερα ξεχωριστά διπλώματα Zertifikat. Σε περίπτωση επιτυχίας και στις τέσσερις εξετάσεις, o υποψήφιος λαμβάνει ένα «συγκεντρωτικό» δίπλωμα.

Στην ακουστική εξέταση, εξετάζεται και η ικανότητα κατανόησης διαλέκτων Αυστρίας και Ελβετίας. Όλες οι ερωτήσεις είναι τύπου πολλαπλών επιλογών. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε το γενικό νόημα όσων ακούμε. Συνήθως, η απάντηση δεν εξαρτάται από μία μεμονωμένη λέξη ή φράση.

Από τις τρεις σύντομες εκθέσεις, η πρώτη αφορά προσωπική επιστολή σε φίλο, άρα δεν ξεχνάμε τα τυπικά (ημερομηνία, προσφώνηση, κλπ.). Ακόμα και αυτά βαθμολογούνται.

Η δεύτερη είναι άποψη σε ένα blog και δεν γράφουμε εισαγωγές, χαιρετισμούς, ημερομηνίες κλπ.

Η τρίτη είναι ένα ημιεπίσημο γράμμα, δηλαδή μιλάμε σε πληθυντικό ευγενείας. Και πάλι προσέχουμε τα τυπικά (ημερομηνία, προσφώνηση, κλπ.) Βαθμολογούνται και αυτά.

Στην κατανόηση κειμένων, διαβάζουμε και τα παραδείγματα. Θα μας κατευθύνουν σε λύσεις αν δεν είμαστε σίγουροι ή αν έχουμε κάποιες αμφιβολίες.

Προφορικά: κατ’ αρχή, αξιοποιούμε πλήρως και σωστά το χρόνο προετοιμασίας, κρατώντας σημειώσεις. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να έχει ροή ο λόγος μας και να μην κάνουμε παύσεις.

Κατά τη διάρκεια της προφορικής εξέτασης προσπαθούμε να μιλάμε σχετικά αργά, και αποφεύγουμε τις περίπλοκες και μακροσκελείς προτάσεις. Έτσι, και περιορίζουμε τα δικά μας πιθανά λάθη και βοηθάμε να μας καταλάβει ο συνεξεταζομενος και να γίνει διάλογος.

Scroll to Top

Καλό Πάσχα!