Πιστοποίηση Ισπανικών: ΚΠΓ Β ή DELE B2;

Είναι οι 2 κατά τεκμήριο πιο διαδεδομένες πιστοποιήσεις Ισπανικής γλώσσας στην Ελλάδα. Ο υποψήφιος που καλείται να αποφασίσει ποια από τις 2 πιστοποιήσεις θα επιλέξει θα πρέπει να λάβει υπόψη τα παρακάτω:

Α) Αν η εξέταση είναι διαβαθμισμένη ή όχι: Το ΚΠΓ Ισπανικών είναι διαβαθμισμένο. Δίνεις εξετάσεις για το επίπεδο Β και αναλόγως του πώς τα έχεις πάει παίρνεις πιστοποίηση Β1 ή Β2. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται κυρίως για μοριοδότηση, ίσως τον συμφέρει το κρατικό πτυχίο Ισπανικών, με το σκεπτικό ότι και πολύ καλά να μην πάει στις εξετάσεις θα αποκτήσει τουλάχιστον μία πιστοποίηση Ισπανικών επιπέδου Β1. Εάν όμως ο στόχος είναι η μοριοδότηση, η επιθυμητή πιστοποίηση είναι το Β2. Τα διπλώματα DELE έχουν ξεχωριστή εξέταση για τα επίπεδα Β1 και Β2.

Β) Αν ο ενδιαφερόμενος είναι φοιτητής και χρειάζεται πτυχίο Ισπανικών επιπέδου Β2 για Erasmus, οι περισσότεροι φορείς ζητούν πτυχίο DELE.

Γ) Κόστος εξέτασης: Τα εξέταστρα του ΚΠΓ είναι χαμηλότερα από αυτά του DELE.

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες απόκτησης πιστοποίησης Β2, ειδικά εφόσον χρειάζεστε το πτυχίο για μοριοδότηση, καλό θα είναι να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις και των 2 πτυχίων. Όσο καλά προετοιμασμένος και αν είναι ένας υποψήφιος, υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες, οπότε καλό είναι να έχουμε 2 ευκαιρίες.

Πληροφορίες για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Ισπανικών επιπέδου Β μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες για το δίπλωμα DELE B2 μπορείτε να δείτε εδώ.

Όποιο πτυχίο Ισπανικών και αν επιλέξετε, αν θέλετε να προετοιμαστείτε για αυτό σε μήνες και όχι σε..χρόνια, εμπιστευθείτε την Ευρωδιάσταση, τα πιστοποιημένα κέντρα διδασκαλίας Ισπανικών σε ενήλικες που αποτελούν τη Νο1 επιλογή των ενηλίκων για ταχύρρυθμη εκμάθηση Ισπανικών και άμεση απόκτηση πιστοποίησης.

– Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για γρήγορη εκμάθηση και πιστοποίηση Ισπανικών, προϊόν 27ετούς εμπειρίας και εξέλιξης. 

Η Ευρωδιάσταση είναι η σχολή Ισπανικών που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της πιστοποίησης Ισπανικών για ενήλικες, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενήλικο να προετοιμαστεί για πιστοποίηση Ισπανικών Β2 και / ή Γ2 σε πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμά μας παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκμάθησης της Ισπανικής γλώσσας και αποτελεσματικής χρήσης της για σκοπούς επικοινωνίας με ισπανόφωνους. Η εκμάθηση Ισπανικών στην Ευρωδιάσταση είναι ταυτόχρονα ουσιαστική και ευχάριστη.

– Μαθήματα Ισπανικών διαδικτυακά (σε real time) και/ή δια ζώσης. Εναλλακτικά, blended learning και / ή ασύγχρονη εκπαίδευση.

Καλέστε μας για πληροφορίες, χωρίς καμία δέσμευση: 210 33.01.300, 210 96.200.43, 210 41.000.34, 210 38.44.888.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε μια από τις παρακάτω Φόρμες Επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς για ενημέρωση.

Ενδιαφέρομαι για:
– Διαδικτυακά μαθήματα Ισπανικών ή blended learning
– Δια ζώσης μαθήματα Ισπανικών σε Αθήνα / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Ισπανικών σε Πειραιά / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Ισπανικών στα Νότια Προάστια

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Γαλλικών και Γερμανικών.
-50% στα δίδακτρα!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ γρήγορα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43