Γαλλικά για ενήλικες – τιμές – πως να συγκρίνετε σωστά τιμές (δίδακτρα) φροντιστηρίων Γαλλικών για ενήλικες.

Όταν καλείσαι να επιλέξεις φροντιστήριο Γαλλικών για ενήλικες, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι αναμφίβολα και η τιμή.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά tips που θα βοηθήσουν το σπουδαστή στην έρευνα αγοράς του.

1) Δε συγκρίνουμε ποτέ τα “μηνιαία δίδακτρα”. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα πληρώσουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο φροντιστήριο μέχρι να δώσουμε εξετάσεις για το πτυχίο που μας ενδιαφέρει, είτε αυτό είναι το DELF B2 είτε το DALF C2. Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α χρεώνει 100 € το μήνα συν 95 € εγγραφή και ολοκληρώνει την προετοιμασία για το DELF B2 σε 8 μήνες. Άρα, συνολικό κόστος προετοιμασίας για το πτυχίο DELF  Β2 στο συγκεκριμένο φροντιστήριο 8 × 100 + 95 = 895 €. Το φροντιστήριο Β χρεώνει 80 € το μήνα συν 50 € εγγραφή και ολοκληρώνει την προετοιμασία σε 2 οκτάμηνα. Συνολικό κόστος 16 × 80 + 50 = 1.330 €.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι η προετοιμασία στο φροντιστήριο Β θα μας κοστίσει πολύ παραπάνω από ότι στο Α, ασχέτως αν σε πρώτη ανάγνωση το Β έχει χαμηλότερα μηνιαία δίδακτρα και χαμηλότερο ποσό εγγραφής.

2) Δε μπαίνουμε καν στον κόπο να αξιολογήσουμε φροντιστήρια τα οποία δε δεσμεύονται σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα. “Θα κάνεις μαθήματα αρχικά για 8 μήνες και βλέπουμε. Αν είσαι έτοιμος δίνεις εξετάσεις, αλλιώς συνεχίζεις με άλλο ένα τετράμηνο και το ξαναβλέπουμε τότε…” Πρόκειται για μια προφανώς τυχοδιωκτική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από το σπουδαστή στην πορεία. Ένα σοβαρό και υπεύθυνο φροντιστήριο Γαλλικών για ενήλικες έχει την υποχρέωση (και την τεχνογνωσία) να προετοιμάσει το σπουδαστή για το πτυχίο Γαλλικών που τον ενδιαφέρει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

3) Συγκρίνουμε ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα. Ή συνολικές ώρες διδασκαλίας του προγράμματος για να υπολογίσουμε το κόστος ανά ώρα. 

Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α παρέχει 8μηνο πρόγραμμα μαθημάτων Γαλλικών με συνολικά δίδακτρα (μαζί με την εγγραφή) 800 € και 5 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 160 διδακτικές ώρες συνολικά, άρα το κόστος ανά διδακτική ώρα στο συγκεκριμένο φροντιστήριο είναι περίπου 5 €. Το φροντιστήριο Β παρέχει επίσης 8μηνο πρόγραμμα μαθημάτων Γαλλικών με συνολικά δίδακτρα μαζί με την εγγραφή 650 € και 3 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα. Σύνολο περίπου 100 ώρες, άρα κόστος ανά ώρα περίπου 6,5 €. Επομένως, καλύτερη επιλογή είναι το φροντιστήριο Α που προσφέρει πολύ περισσότερες διδακτικές ώρες από το Β, με σημαντικά χαμηλότερη τιμή ώρας μαθήματος σε σχέση με το Β. 

4) Συγκρίνουμε όχι μόνο δίδακτρα αλλά και παροχές και ιδιαίτερα την παροχή βιβλίων, ειδικά όταν μιλάμε για κανονικά βιβλία Γαλλικών πολλών εκατοντάδων σελίδων και όχι “φυλλάδια με σημειώσεις των καθηγητών”.

Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α έχει 50 € υψηλότερα συνολικά δίδακτρα από το Β, αλλά παρέχει ως δώρο στους σπουδαστές του όλα τα βιβλία προετοιμασίας για DELF B2 αξίας 130 €. Προφανώς, αν συνυπολογιστεί και η παροχή των βιβλίων, φθηνότερο είναι το φροντιστήριο Α, το οποίο έχει δαπανήσει το ίδιο 130 € για να αγοράσει τα βιβλία από τους εκδοτικούς οίκους ή τα βιβλιοπωλεία. Πολλοί σπουδαστές πιστεύουν ότι οι εκδοτικοί οίκοι ή τα βιβλιοπωλεία “χαρίζουν” βιβλία στα φροντιστήρια, κάτι που προφανώς δεν ισχύει και δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. Αν δεν αγοράσει το φροντιστήριο τα βιβλία για να τα δωρίσει στους σπουδαστές του, θα τα αγοράσει ο ίδιος ο σπουδαστής.

5) Ευελιξία ωραρίου: μεταξύ φροντιστηρίων Γαλλικών που έχουν την ίδια περίπου τιμή, προφανώς η επιλογή – ειδικά για έναν ενήλικο – είναι αυτό που έχει ευέλικτο ωράριο παρακολούθησης των μαθημάτων, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι τα τμήματα συμβαδίζουν.

6) Ποτέ δεν επιλέγεις φροντιστήριο που δεν το έχεις ξανακούσει με αποκλειστικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή. Το ζητούμενο είναι να μάθεις, όχι να “κάνεις” Γαλλικά και να αποκτήσεις μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση Γαλλικών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καλό είναι επίσης να ρωτήσεις πόσα χρόνια λειτουργεί το φροντιστήριο και να αποφύγεις όσα δε λειτουργούν για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Στον αντίποδα: “Είναι ακριβό – και γνωστό – άρα θα είναι και καλό.”  Αυτό δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επιλέξεις το συγκεκριμένο φροντιστήριο, θα πληρώσεις πολλά χρήματα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα φροντιστήρια Γαλλικών των λεγόμενων αλυσίδων τα οποία μετακυλίουν στους σπουδαστές τα υπέρογκα έξοδα προβολής και διαφήμισης που πραγματοποιούν. Μια αλυσίδα φροντιστηρίων που διαφημίζεται στην τηλεόραση είναι σίγουρο ότι έχει πολύ υψηλότερα δίδακτρα από ένα  φροντιστήριο Γαλλικών που δεν ανήκει σε αλυσίδα, για συγκρίσιμο πρόγραμμα.

Επιλέγοντας Ευρωδιάσταση για να μάθετε Γαλλικά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τις καλύτερες τιμές για μαθήματα Γαλλικών σε ταχύρρυθμα τμήματα αποκλειστικά ενηλίκων, σε όλες τις περιόδους έναρξης μαθημάτων. Τα tips που παραθέσαμε παραπάνω θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει σωστές συγκρίσεις και βάσει αυτών να διαπιστώσει ότι όντως η Ευρωδιάσταση είναι η καλύτερη επιλογή φροντιστηρίου Γαλλικών, ειδικά για τους ενήλικες που ενδιαφέρονται για γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας και εντατική προετοιμασία για τα πτυχία DELF B2 και DALF C2.

Παρέχουμε:

– μαθήματα σε τάξη (φυσική παρουσία σπουδαστή)

– online μαθήματα Γαλλικών (real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση)

– blended learning (συνδυασμός online μαθημάτων με φυσική παρουσία στην τάξη).

Πάνω από 3.070 ενήλικες πήραν πτυχία Γαλλικών DELF B2 και DALF C2 στην Ευρωδιάσταση παρακολουθώντας ταχύρρυθμα μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Γαλλικών για ενήλικες που παρέχει η Ευρωδιάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 38.44.888, 210 96.200.93, 210 41.000.85, 210 330.111.0.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Γαλλικών και Γερμανικών.
-50% στα δίδακτρα!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ γρήγορα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43