Πιστοποίηση Γαλλικών: ΚΠΓ Β ή DELF B2;

Είναι οι 2 κατά τεκμήριο πιο διαδεδομένες πιστοποιήσεις Γαλλικής γλώσσας στην Ελλάδα. Ο υποψήφιος που καλείται να αποφασίσει ποια από τις 2 πιστοποιήσεις θα επιλέξει θα πρέπει να λάβει υπόψη τα παρακάτω:

Α) Αν η εξέταση είναι διαβαθμισμένη ή όχι: Το ΚΠΓ Γαλλικών είναι διαβαθμισμένο. Δίνεις εξετάσεις για το επίπεδο Β και αναλόγως του πώς τα έχεις πάει παίρνεις πιστοποίηση Β1 ή Β2. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται κυρίως για μοριοδότηση, ίσως τον συμφέρει το κρατικό πτυχίο Γαλλικών, με το σκεπτικό ότι και πολύ καλά να μην πάει στις εξετάσεις θα αποκτήσει τουλάχιστον μία πιστοποίηση Γαλλικών επιπέδου Β1. Εάν όμως ο στόχος είναι η μοριοδότηση, η επιθυμητή πιστοποίηση είναι το Β2. Τα διπλώματα DELF έχουν ξεχωριστή εξέταση για τα επίπεδα Β1 και Β2.

Β) Αν ο ενδιαφερόμενος είναι φοιτητής και χρειάζεται πτυχίο Γαλλικών επιπέδου Β2 για Erasmus, οι περισσότεροι φορείς ζητούν πτυχίο DELF.

Γ) Κόστος εξέτασης: Τα εξέταστρα του ΚΠΓ είναι χαμηλότερα από αυτά του DELF.

Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες απόκτησης πιστοποίησης Β2, ειδικά εφόσον χρειάζεστε το πτυχίο για μοριοδότηση, καλό θα είναι να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις και των 2 πτυχίων. Όσο καλά προετοιμασμένος και αν είναι ένας υποψήφιος, υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες, οπότε καλό είναι να έχουμε 2 ευκαιρίες.

Πληροφορίες για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Γαλλικών επιπέδου Β μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες για το δίπλωμα DELF B2 μπορείτε να δείτε εδώ.

Όποιο πτυχίο Γαλλικών και αν επιλέξετε, αν θέλετε να προετοιμαστείτε για αυτό σε μήνες και όχι σε..χρόνια, εμπιστευθείτε την Ευρωδιάσταση, τα πιστοποιημένα κέντρα διδασκαλίας Γαλλικών σε ενήλικες που αποτελούν τη Νο1 επιλογή των ενηλίκων για ταχύρρυθμη εκμάθηση Γαλλικών και άμεση απόκτηση πιστοποίησης.

– Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για γρήγορη εκμάθηση και πιστοποίηση Γαλλικών, προϊόν 27ετούς εμπειρίας και εξέλιξης. 

Η Ευρωδιάσταση είναι η σχολή Γαλλικών που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της πιστοποίησης Γαλλικών για ενήλικες, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενήλικο να προετοιμαστεί για πιστοποίηση Γαλλικών Β2 και / ή Γ2 σε πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμά μας παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσας και αποτελεσματικής χρήσης της για σκοπούς επικοινωνίας με γαλλόφωνους. Η εκμάθηση Γαλλικών στην Ευρωδιάσταση είναι ταυτόχρονα ουσιαστική και ευχάριστη.

– Μαθήματα Γαλλικών διαδικτυακά (σε real time) και/ή δια ζώσης. Εναλλακτικά, blended learning και / ή ασύγχρονη εκπαίδευση.

Καλέστε μας για πληροφορίες, χωρίς καμία δέσμευση: 210 33.01.300, 210 96.200.43, 210 41.000.34, 210 38.44.888.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε μια από τις παρακάτω Φόρμες Επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς για ενημέρωση.

Ενδιαφέρομαι για:
– Διαδικτυακά μαθήματα Γαλλικών ή blended learning
– Δια ζώσης μαθήματα Γαλλικών σε Αθήνα / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Γαλλικών σε Πειραιά / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Γαλλικών στα Νότια Προάστια

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών.
-50% στα δίδακτρα, δώρο όλα τα βιβλία και υποτροφία 2ης ξένης γλώσσας για εγγραφές έως 30 Απριλίου!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.
Νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών και Ιταλικών όλο το χρόνο.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43