Πιστοποίηση Ιταλικών: ΚΠΓ Β ή PLIDA B2;

Είναι οι 2 κατά τεκμήριο πιο βατές πιστοποιήσεις Ιταλικής γλώσσας. Ποια είναι όμως η πιο βατή; Η σύντομη απάντηση: δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής.

Ο υποψήφιος που καλείται  να αποφασίσει για ποια από τις 2 πιστοποιήσεις θα δώσει εξετάσεις, θα πρέπει να λάβει υπόψη τα παρακάτω:

Α) Αν η εξέταση είναι διαβαθμισμένη ή όχι: Το ΚΠΓ Ιταλικών είναι διαβαθμισμένο. Δίνεις εξετάσεις για το επίπεδο Β και αναλόγως του πώς τα έχεις πάει παίρνεις πιστοποίηση Β1 ή Β2. Εάν κάποιος δεν ενδιαφέρεται κυρίως για μοριοδότηση, ίσως τον συμφέρει το κρατικό πτυχίο Ιταλικών, με το σκεπτικό ότι και πολύ καλά να μην πάει στις εξετάσεις, θα αποκτήσει τουλάχιστον μία πιστοποίηση Ιταλικών επιπέδου Β1. Εάν όμως ο στόχος είναι η μοριοδότηση, η επιθυμητή πιστοποίηση είναι το Β2.

Β) Το θέμα της επανεξέτασης: Αρκετοί επιλέγουν PLIDA επειδή οι ενότητες που περνάς κατοχυρώνονται και εάν δεν περάσεις κάποια/ες, μπορείς να επαναλάβεις μόνο αυτή/ές στην οποία απέτυχες, σε οποιαδήποτε επόμενη εξεταστική εντός 18 μηνών. Στο ΚΠΓ, εάν δεν πιάσεις το minimum που απαιτείται σε κάποια δεξιότητα (π.χ. προφορικά, ενώ έχεις πάει καλά στα γραπτά), πρέπει να επαναλάβεις όλη την εξέταση.

Γ) Κόστος εξέτασης: Τα εξέταστρα του ΚΠΓ είναι χαμηλότερα από αυτά του PLIDA.

Η άποψή μας: Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες απόκτησης πιστοποίησης Β2, ειδικά εφόσον χρειάζεστε το πτυχίο για μοριοδότηση, δηλώστε συμμετοχή στις εξετάσεις και των 2 πτυχίων. Όσο καλά προετοιμασμένος και αν είναι ένας υποψήφιος, υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες, οπότε καλό είναι να έχουμε 2 ευκαιρίες.

Πληροφορίες για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Ιταλικών επιπέδου Β μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες για το δίπλωμα PLIDA B2 μπορείτε να δείτε εδώ.

Όποιο πτυχίο Ιταλικών και αν επιλέξετε, αν θέλετε να προετοιμαστείτε για αυτό σε μήνες και όχι σε..χρόνια, εμπιστευθείτε την Ευρωδιάσταση, τα πιστοποιημένα κέντρα διδασκαλίας Ιταλικών σε ενήλικες που αποτελούν τη Νο1 επιλογή των ενηλίκων για ταχύρρυθμη εκμάθηση Ιταλικών και άμεση απόκτηση πιστοποίησης.

– Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για γρήγορη εκμάθηση και πιστοποίηση Ιταλικών, προϊόν 27ετούς εμπειρίας και εξέλιξης. 

Η Ευρωδιάσταση είναι η σχολή Ιταλικών που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της πιστοποίησης Ιταλικών για ενήλικες, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενήλικο να προετοιμαστεί για πιστοποίηση Ιταλικών Β2 και / ή Γ2 σε πραγματικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμά μας παρέχει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκμάθησης της Ιταλικής γλώσσας και αποτελεσματικής χρήσης της για σκοπούς επικοινωνίας. Η εκμάθηση Ιταλικών στην Ευρωδιάσταση είναι ταυτόχρονα ουσιαστική και ευχάριστη.

– Μαθήματα Ιταλικών διαδικτυακά (σε real time) και/ή δια ζώσης. Εναλλακτικά, blended learning και / ή ασύγχρονη εκπαίδευση.

Καλέστε μας για πληροφορίες, χωρίς καμία δέσμευση: 210 33.01.300, 210 96.200.43, 210 41.000.34, 210 38.44.888.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε μια από τις παρακάτω Φόρμες Επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς για ενημέρωση.

Ενδιαφέρομαι για:
– Διαδικτυακά μαθήματα Ιταλικών ή blended learning
– Δια ζώσης μαθήματα Ιταλικών σε Αθήνα / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Ιταλικών σε Πειραιά / προάστια
– Δια ζώσης μαθήματα Ιταλικών στα Νότια Προάστια

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Γαλλικών και Γερμανικών.
-50% στα δίδακτρα!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ γρήγορα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43