Χρήσιμες συμβουλές για τις εξετάσεις Ιταλικών PLIDA B2.

P.L.I.D.A.: χρήσιμα tips για τους υποψήφιους.

Ερώτηση:
Οι εξετάσεις P.L.I.D.A. πλησιάζουν και μπαίνω στην τελική ευθεία της προετοιμασίας μου. Κάποια συμβουλή;

Απάντηση:
Ακολουθούν tips για τους υποψήφιους P.L.I.D.A.:

1) ASCOLTARE (Κατανόηση προφορικού λόγου) : Η σειρά των ερωτημάτων είναι ίδια με τη σειρά των ηχητικών αποσπασμάτων. Επομένως, διαβάζετε προσεκτικά τα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής και ακούτε έπειτα το περιεχόμενό τους, ούτως ώστε να εντοπίσετε πιο εύκολα την απάντηση!

2) LEGGERE (Κατανόηση γραπτού λόγου) : Μην αφιερώσετε πάνω από 15’ λεπτά για το κάθε κείμενο: εάν δεν βρείτε άμεσα την απάντηση άμεσα σε κάποιο ερώτημα, πηγαίνετε στο επόμενο. Εάν δεν γνωρίζετε τη σωστή απάντηση σε ερώτηση, μπορείτε να εφαρμόσετε τη διαδικασία της «εις άτοπον απαγωγής», για να έχετε περισσότερες πιθανότητες να την βρείτε!

3) SCRIVERE (Παραγωγή γραπτού λόγου) : Επειδή δεν ισχύει η συνήθης δομή μιας έκθεσης (πρόλογος-κυρίως θέμα-επίλογος), ο στόχος σας είναι να αναπτυχθούν οπωσδήποτε και τα τρία ερωτήματα του κάθε θέματος, μέσα σε ένα εύρος 160-200 λέξεων.

4) PARLARE (Παραγωγή προφορικού λόγου) : Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο προετοιμασίας τόσο του διαλόγου με τον εξεταστή όσο και του μονολόγου, αναπτύσσοντας επιχειρήματα που θα υποστηρίξουν τη θέση σας! Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι βαθμολογείστε για το επίπεδο γνώσης της γλώσσας και όχι για το περιεχόμενο των ιδεών σας!

Μην ξεχάσετε να απομνημονεύσετε στερεότυπες εκφράσεις που διδαχθήκατε για τις εκθέσεις (scrivere) και την προφορική σας εξέταση (parlare)! Έτσι, πέρα από τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου σας, θα είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε, κερδίζοντας χρόνο!

Scroll to Top

Νέα τμήματα Οκτωβρίου.

Έως 50% έκπτωση στα δίδακτρα και δώρο όλα τα βιβλία

για εγγραφές έως 3 Οκτωβρίου.

Τάξη ή online μαθήματα ή blended learning.

Αναγνωρισμένα πτυχία B2 και C2 σε μήνες, όχι σε χρόνια! Νο1 σε αριθμό ενηλίκων επιτυχόντων.

Επικοινωνία: 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43