Proficiency για ενήλικες – τιμές – πως να συγκρίνετε σωστά τιμές (δίδακτρα) φροντιστηρίων Proficiency για ενήλικες.

Όταν καλείσαι να επιλέξεις φροντιστήριο Αγγλικών για Proficiency, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής είναι αναμφίβολα και η τιμή.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά tips που θα βοηθήσουν το σπουδαστή στην έρευνα αγοράς του.

1) Δε συγκρίνουμε ποτέ τα “μηνιαία δίδακτρα”. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θα πληρώσουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο φροντιστήριο μέχρι να δώσουμε εξετάσεις για το Proficiency.

Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α χρεώνει 100 € το μήνα συν 95 € εγγραφή και ολοκληρώνει την προετοιμασία Proficiency σε 8 μήνες. Άρα, συνολικό κόστος προετοιμασίας στο συγκεκριμένο φροντιστήριο 8 × 100 + 95 = 895 €.

Το φροντιστήριο Β χρεώνει 90 € το μήνα συν 50 € εγγραφή και ολοκληρώνει την προετοιμασία σε 14 μήνες. Συνολικό κόστος 14 × 90 + 50 = 1.290 €.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι η προετοιμασία στο φροντιστήριο Β θα μας κοστίσει πολύ παραπάνω από ότι στο Α, ασχέτως αν σε πρώτη ανάγνωση το Β έχει χαμηλότερα μηνιαία δίδακτρα και χαμηλότερο ποσό εγγραφής.

2) Δε μπαίνουμε καν στον κόπο να αξιολογήσουμε φροντιστήρια τα οποία δε δεσμεύονται σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα. “Θα κάνεις μαθήματα αρχικά για 8 μήνες και βλέπουμε. Αν είσαι έτοιμος δίνεις εξετάσεις, αλλιώς συνεχίζεις με άλλο ένα τετράμηνο και το ξαναβλέπουμε τότε…” Πρόκειται για μια προφανώς τυχοδιωκτική προσέγγιση που αποσκοπεί στο να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από το σπουδαστή στην πορεία. Ένα σοβαρό και υπεύθυνο φροντιστήριο Αγγλικών για ενήλικες έχει την υποχρέωση (και την τεχνογνωσία) να προετοιμάσει το σπουδαστή για τις εξετάσεις Proficiency σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

3) Συγκρίνουμε ώρες διδασκαλίας ανά εβδομάδα. Ή συνολικές ώρες διδασκαλίας του προγράμματος για να υπολογίσουμε το κόστος ανά ώρα. 

Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α παρέχει 8μηνο πρόγραμμα προετοιμασίας Proficiency με συνολικά δίδακτρα (μαζί με την εγγραφή) 800 € και 6 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 200 διδακτικές ώρες συνολικά, άρα το κόστος ανά διδακτική ώρα στο συγκεκριμένο φροντιστήριο είναι περίπου 4 €. Το φροντιστήριο Β παρέχει επίσης 8μηνο πρόγραμμα μαθημάτων για Proficiency με συνολικά δίδακτρα μαζί με την εγγραφή 650 € και 4 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα. Σύνολο περίπου 130 ώρες, άρα κόστος ανά ώρα περίπου 5 €. Επομένως, καλύτερη επιλογή είναι το φροντιστήριο Α που προσφέρει πολύ περισσότερες διδακτικές ώρες από το Β, με σημαντικά χαμηλότερη τιμή ώρας μαθήματος σε σχέση με το Β. Τίθεται επίσης ζήτημα κατά πόσο το φροντιστήριο Β, με 70 διδακτικές ώρες λιγότερες, μπορεί να καλύψει επαρκώς την ύλη του Proficiency. 

4) Συγκρίνουμε όχι μόνο δίδακτρα αλλά και παροχές και ιδιαίτερα την παροχή βιβλίων, ειδικά όταν μιλάμε για κανονικά βιβλία προετοιμασίας για το Proficiency πολλών εκατοντάδων σελίδων και όχι “φυλλάδια με σημειώσεις των καθηγητών”.

Παράδειγμα: το φροντιστήριο Α έχει 50 € υψηλότερα συνολικά δίδακτρα από το Β, αλλά παρέχει ως δώρο στους σπουδαστές του όλα τα βιβλία προετοιμασίας Proficiency αξίας 100 €. Προφανώς, αν συνυπολογιστεί και η παροχή των βιβλίων, φθηνότερο είναι το φροντιστήριο Α, το οποίο έχει δαπανήσει το ίδιο 100 € για να αγοράσει τα βιβλία από τους εκδοτικούς οίκους ή τα βιβλιοπωλεία. Πολλοί σπουδαστές πιστεύουν ότι οι εκδοτικοί οίκοι ή τα βιβλιοπωλεία “χαρίζουν” βιβλία στα φροντιστήρια, κάτι που προφανώς δεν ισχύει και δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν. Αν δεν αγοράσει το φροντιστήριο τα βιβλία για να τα δωρίσει στους σπουδαστές του, θα τα αγοράσει ο ίδιος ο σπουδαστής.

5) Ευελιξία ωραρίου: μεταξύ φροντιστηρίων που έχουν την ίδια περίπου τιμή, προφανώς η επιλογή – ειδικά για έναν ενήλικο – είναι αυτό που έχει ευέλικτο ωράριο παρακολούθησης των μαθημάτων, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι τα τμήματα συμβαδίζουν.

6) Ποτέ δεν επιλέγεις φροντιστήριο που δεν το έχεις ξανακούσει με αποκλειστικό κριτήριο τη χαμηλή τιμή. Το ζητούμενο είναι να πάρεις, όχι να “κάνεις” Proficiency. Καλό είναι επίσης να ρωτήσεις πόσα χρόνια λειτουργεί το φροντιστήριο και να αποφύγεις όσα δε λειτουργούν για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Στον αντίποδα: “Είναι ακριβό – και γνωστό – άρα θα είναι και καλό.”  Αυτό δεν είναι σίγουρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν επιλέξεις το συγκεκριμένο φροντιστήριο, θα πληρώσεις πολλά χρήματα. Αυτό ισχύει κυρίως για τα φροντιστήρια Αγγλικών των λεγόμενων αλυσίδων τα οποία μετακυλίουν στους σπουδαστές τα υπέρογκα έξοδα προβολής και διαφήμισης που πραγματοποιούν. Μια αλυσίδα φροντιστηρίων που διαφημίζεται στην τηλεόραση είναι σίγουρο ότι έχει πολύ υψηλότερα δίδακτρα από ένα  φροντιστήριο Αγγλικών που δεν ανήκει σε αλυσίδα, για συγκρίσιμο πρόγραμμα.

Να τονίσουμε ότι τα παραπάνω tips αφορούν τα φροντιστήρια Αγγλικών που προετοιμάζουν για ένα από τα δύο γνωστά Proficiency. Τα φροντιστήρια που προετοιμάζουν για άλλες πιστοποιήσεις επιπέδου C2 και απευθύνονται σχεδόν αποκλειστικά σε όσους θέλουν τα μόρια της ξένης γλώσσας για ΑΣΕΠ δεν μπορούν – κατά την άποψή μας – να μπουν σε αυτή τη συζήτηση καθώς απευθύνονται σε ένα άλλο target group και όχι σε όσους θέλουν να φτάσουν τα Αγγλικά τους σε επίπεδο άριστης γνώσης για να έχουν ένα ουσιαστικό (και όχι απλά τυπικό) εφόδιο στην επαγγελματική και/ή ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.

Επιλέγοντας Ευρωδιάσταση για την προετοιμασία σας για το Proficiency, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τις καλύτερες τιμές για Proficiency σε όλες τις περιόδους έναρξης μαθημάτων. Τα tips που παραθέσαμε παραπάνω θεωρούμε ότι θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να κάνει σωστές συγκρίσεις και βάσει αυτών να διαπιστώσει ότι όντως η Ευρωδιάσταση είναι η καλύτερη επιλογή φροντιστηρίου Αγγλικών για Proficiency ενηλίκων.

Παρέχουμε:

– μαθήματα σε τάξη (φυσική παρουσία σπουδαστή)

– προετοιμασία Proficiency online (real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση)

– Proficiency blended learning (συνδυασμός online μαθημάτων με φυσική παρουσία στην τάξη).

Πάνω από 10.250 ενήλικες πήραν Proficiency στην Ευρωδιάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Proficiency που παρέχει η Ευρωδιάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 38.44.888, 210 96.200.93, 210 41.000.85, 210 330.111.0.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ιταλικών και Ισπανικών.
-50% στα δίδακτρα, δώρο όλα τα βιβλία και υποτροφία 2ης ξένης γλώσσας για εγγραφές έως 31 Μαΐου!

Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση Ισπανικών και Ιταλικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση.
Νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών και Ιταλικών όλο το χρόνο.

Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 27ετους εμπειρίας και εξέλιξης. 

Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).

Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ.

Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43